10 kilo afvallen

Dit was het doel wat ik mezelf had gesteld toen ik 1 januari 2012 op de weegschaal stond.  Ik was naar Utrecht verhuisd en sportte al een tijdje niet meer en toen was het bingo. Voor het eerst woog ik boven de 100 kg. 103 kg om precies te zijn.

Ik had altijd ongeveer 96 kg gewogen. Ik sport 3 keer per week.  Ik viel niet af, maar ik kwam ook niet aan. Ik wilde wel iets minder wegen maar, ik vond het ook geen ramp. Ik was nu eenmaal zo, eigenlijk nooit anders geweest en niemand kende mij ook anders.

 

Doel stellen en kleine stapjes zetten

10 kilo afvallen was natuurlijk nogal een doel, dus hoe ging ik dat halen…

Ik begon aan iets waarvan ik eigenlijk nu nog niet snap waarom ik daar aan begon, namelijk hardlopen. Ik heb namelijk altijd een hekel aan hardlopen gehad. Ik had mezelf het doel gesteld om 10 km te gaan lopen. Dat leek mij een mooie prestatie. Ik sloot mij aan bij een groepje, want ik wist dat ik het anders zeker niet vol zou houden.

Tegelijkertijd ging ik hele kleine dingen veranderen in mijn leven. Sommige met succes, andere met minder succes, maar ik bleef experimenteren. Zo begon ik fruit mee te nemen naar mijn werk, zette ik de fruitschaal thuis prominent in beeld, de koekjestrommel in de kast en wanneer ik eens een kant-en-klaar maaltijd at, keek ik goed naar het aantal calorieën op de verpakking.

 

10 kilo later

Na 5 maanden liep ik voor het eerst 10 km hard. Ik was ook daadwerkelijk 10 kilo afgevallen en had ik iets anders ontdekt. Ik merkte dat ik erg ontspannen was wanneer ik hardgelopen had. Voortaan ging ik hardlopen om te relaxen i.p.v. relaxen met een zak chips op de bank.

Ik was al tevreden met mijn lichaam, dus het hoefde ook niet per se, maar ja, als het dan toch kan. Hardlopen vond ik inmiddels leuk en mijn eetpatroon was stukken verbeterd. Langzaam maar zeker bleef ik afvallen. Uiteindelijk ben ik 17 kilo afgevallen en ik weet nu met gemak mijn gewicht vast te houden. Ik zit lekker in mijn vel, voel mezelf energie en ik zou niet anders meer willen! Met deze persoonlijke ervaring en mijn kennis van mijn oude werk als behandelaar in de verslavingszorg, ben ik nu mijn bedrijf gestart: Afvallen met Bart.

Nu wil ik graag mijn kennis en ervaring over brengen aan jou, want als ik het kan, kan jij het ook! Kijk hier voor meer informatie.

Ik spreek je graag snel!

 

Met vriendelijk groet,

 

Bart

De ervaringsdeskundige Leefstijlcoach uit Utrecht