Over Bart

Coach voor verandering

afvallen-met-Bart

Nadat ik was afgestudeerd als maatschappelijk werker, begon mijn carrière in de geestelijke gezondheidszorg. Daar leerde ik mensen begeleiden met een (vaak ernstige) psychiatrische kwetsbaarheid. Hierna ben ik niet meer de psychosociale zorg uitgegaan.

Later ging ik werken als behandelaar in de verslavingszorg en werd ik intern getraind in cognitieve gedragstherapie voor behandeling van verslaving. Ik leerde dat de mens vaak de neiging heeft om te vluchten uit de realiteit en zijn oplossingen dan geregeld in directe behoeftebevrediging. Echter vragen structurele oplossingen een andere aanpak. Het gevolg is dat men in cirkels blijft bewegen en niet komt tot datgeen wat men, vaak onbewust, voor ogen heeft. Het ontbreken van de juiste setting, motivatie en het benodigde inzicht maakt dat men zich vaak frustreert in alle goede intenties om het tij te keren.

Dat gedragsverandering moeilijk is, weet ik ook uit eigen ervaring. In 2011 ging ik samenwonen met mijn vriendin en verhuisde ik van Gilze, een dorpje in Brabant, naar Utrecht. Ik had een nieuwe baan als Persoonlijke Begeleider Complexe Zorg in de psychiatrie, maar moest mij draai nog vinden in de stad. Ik sportte niet meer en dat betaalde zich terug. Ik woog op een gegeven moment 103 kilo en daar ging ik mij niet beter bij voelen. Ik moest nu zelf aan de slag met echte gedragsverandering. Een aardige kluif.

Uiteindelijk is het mij gelukt om te komen tot een blijvend gewichtsverlies van 17 kilo. Hierbij legde ik de focus op mijn eetgedrag zoals ik vanuit mijn werkervaring geleerd had. Het succes was groter dan ik had durven dromen. Met de juiste aanpak kan het dus wel! Lees HIER mijn hele verhaal van 17 kilo gewichtsverlies.

 

Meer weten:            Kijk hier wat ik voor u kan bieden!

Ik help u graag verder.

 

 

Bart Wirken

De ervaringsdeskundige Leefstijlcoach uit Utrecht